Siirry sisältöön

8/9

Webinaari 8.9.2021 9:00-12:00

EU-rahoitusneuvonnan infopäivä: Digitaalisuus

Temaattinen infowebinaari

Ilmoittautuminen

Lisätietoja:

Veera Koskinen

veera.koskinen (at) businessfinland.fi

Digitaalisella teknologialla ja infrastruktuurilla on kriittinen rooli niin ihmisten yksityiselämässä kuin liiketoiminnassa, ja digitaalisten teknologioiden käyttö on läpileikkaavaa nykytaloudessa ja yhteiskunnassa. Niiden avulla voimme viestiä, tehdä töitä, edistää tiedettä ja vastata ympäristöongelmiin.

Eurooppalaisen yhteiskunnan ja talouden digitaalinen transformaatio tuo hyötyjä kaikille, varsinkin pk-yrityksille. EU:n toimet digitalisaation edistämiseksi muodostuvat lukuisista eri toimenpiteistä läpileikkaavasti useiden eri rahoitusohjelmien kautta.

EU-rahoitusneuvontapalvelun syyskuun 2021 teemakuukausi Digitaalisuus tuo valokeilaan digitaalisten teknologioiden parissa toimiville suunnatut rahoitusmahdollisuudet EU-rahoituskentällä. Teemakuukauden infowebinaarissa käsitellään ohjelmia Digitaalinen Eurooppa, Horisontti Eurooppa, Euroopan puolustusrahasto, EU:n avaruusohjelma sekä Euroopan aluekehitysrahasto ja esitellään näiden ohjelmien sisällä olevia digisektorin hankemahdollisuuksia. EU-aamukahveilla puolestaan pureudutaan Digitaalisen Euroopan vuoden 2021 hakuihin ja vastataan kysymyksiin aiheesta. Tilaisuuden tallenne on katsottavissa jälkikäteen EU-rahoitusneuvonnan materiaalipankissa.

Agenda

9:00 Tilaisuuden avaus
Markku Pekonen, asiantuntija, EU-rahoitusneuvonta

9:15 Euroopan aluekehitysrahasto EAKR
Harri Ahlgren, erityisasiantuntija, Työ- ja elinkeinoministeriö

9:40 Digitaalinen Eurooppa
Lasse Laitinen, erityisasiantuntija, Työ- ja elinkeinoministeriö

10:05 Horisontti Eurooppa
Pekka Rantala, vanhempi asiantuntija, Business Finland

10:30 Tauko

10:45 Euroopan puolustusrahasto
Anna Oksanen, erityisasiantuntija, Puolustusministeriö

11:10 Euroopan avaruusohjelma
Kimmo Kanto, kehityspäällikkö, Business Finland

11:35 EU:n markkinaehtoiset rahoitusvälineet ja InvestEU-ohjelma
Valtteri Vento, vanhempi asiantuntija, EU-rahoitusneuvonta

11:45 Loppusanat
Markku Pekonen, asiantuntija, EU-rahoitusneuvonta 


Kenelle tapahtuma on suunnattu?

Tapahtumassa keskitytään erityisesti yrityksille suunnattuihin rahoitusmahdollisuuksiin. Tapahtuma sopii niin EU-rahoituksen suhteen kokeneille kuin aloittelevillekin tahoille, eri rahoitusohjelmista pyritään tarjoamaan selkeä perustason kuvaus. Mahdollisessa tarkemmassa rahoitusmahdollisuuksien kartoitustarpeessa auttaa EU-rahoitusneuvontapalvelu.