Siirry sisältöön

8/12

Online 8.12.2021 9:00-11:30

EU-rahoitusneuvonnan infopäivä: Terveys

Infotilaisuus verkossa

Ilmoittautuminen

Lisätietoja

Veera Koskinen

veera.koskinen (at) businessfinland.fi

Yhä käynnissä oleva pandemia on nostanut terveydenhuollon entistäkin keskeisemmäksi asiaksi niin globaalisti kuin EU-tasolla. EU tukee jäsenvaltioitaan auttamalla niitä saavuttamaan yhteisiä tavoitteita ja vastaamaan yhteisiin haasteisiin, kuten pandemioihin, antimikrobiseen resistenssiin, kroonisiin tauteihin ja syöpiin, sekä luomalla mittakaavaetuja ja yhdistämällä resursseja.

EU4Health-ohjelma edistää ja rahoittaa merkittävästi covid-19-epidemian jälkeistä elpymistä tukemalla eurooppalaisia ratkaisuja, joilla tuetaan väestön terveyttä, vahvistetaan terveydenhuoltojärjestelmien kestävyyttä ja edistetään terveysalan innovaatiotoimintaa. Uudella terveysohjelmalla pyritään korjaamaan myös covid-19-kriisin esiin nostamia puutteita eurooppalaisissa terveydenhuoltojärjestelmissä siten, että ne ovat paremmin varautuneita uusien terveysuhkien varalta. Ohjelman volyymistä osa menee suorana tukena erilaisille terveysaloitteille ja terveysorganisaatioille.

Horisontti Euroopan terveys-klusterin rahoitus kohdistetaan tki-toimintaan, joka lisää kansalaisten terveyttä ja hyvinvointia, terveydenhuolto- ja sosiaaliturvajärjestelmien kestävyyttä ja laatua sekä Euroopan kilpailukykyä terveys- ja hyvinvointi-innovaatioiden markkinoilla.

EU-rahoitusneuvonnan joulukuun 2021 infowebinaarissa tutustutaan näihin rahoitusmahdollisuuksiin, joita EU tarjoaa terveysalan toimijoille, sekä kuullaan yritysosallistujan kokemuksia Horisontti 2020 -hankkeesta. Tilaisuus nauhoitetaan ja tallenne on jälkikäteen katsottavissa EU-rahoitusneuvontapalvelun materiaalipankissa. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Kohderyhmät: yritykset, viranomaiset, terveysalan järjestöt, kansalaisjärjestöt, tutkimuslaitokset ja muut toimijat.

Agenda

9:00 Tervetuloa: EU-rahoitusneuvonta terveysalan toimijoiden apuna EU-rahoituskentällä
Markku Pekonen, asiantuntija, EU-rahoitusneuvonta

9.20 Horisontti Eurooppa
Rita Rinnankoski-Tuikka, tiedeasiantuntija, Suomen Akatemia

Tauko 5 min

10.00 EU4Health
Pirjo Pietilä-Kainulainen, erityisasiantuntija, sosiaali- ja terveysministeriö

10.35 Markkinaehtoinen rahoitus
Valtteri Vento, asiantuntija, EU-rahoitusneuvonta

11.00 Yrityspuheenvuoro: Laitilan Terveyskodin kokemuksia osallistumisesta Horisontti 2020 -hankkeeseen
Paulina Iiskala, Laitilan Terveyskoti

11.30 Tilaisuus päättyy