Apuja verkostoitumiseen
Suuri osa EU-rahoitetuista TKI-projekteista toteutetaan hankekonsortioina eli hankeryhminä. Strategisesti valitut ja rakennetut EU-verkostot parantavat mahdollisuutta onnistua EU-rahoitushaussa, auttavat tunnistamaan omat vahvuudet ja tuovat lisää näkyvyyttä.
Vinkkejä sopivien kumppanien löytämiseen:
- Hyödynnä omia ja partnerien verkostoja! On hyvä, jos olette jo mukana eurooppalaisessa keskustelussa ja tunnette alanne keskeiset pelaajat.
- Hyödynnä suomalaisia ja kansainvälisiä yritysekosysteemejä sekä niiden verkostoja.
- Hyödynnä eurooppalaisia digitaalisia innovaatiokeskuksia (EDIH).
- Hyödynnä eurooppalaisia kumppanuusohjelmia.
- Hyödynnä kansallisia ja kansainvälisiä järjestöjä ja liittoja, kuten teollisuuden toimialaliitot ja DIGITALEUROPE.
- Hyödynnä komission ja rahoitusohjelmasta riippuen muiden tahojen (esim. HaDEA tai CINEA) järjestämiä verkostoitumistapahtumia, joissa on usein myös mahdollisuus pitchata. Tieto Horisontin verkostoitumistapahtumista julkaistaan Horisontti Eurooppa -sivuilla sekä muiden ohjelmien osalta EU-rahoitusneuvonnan sivuilla. Lisäksi kannattaa ottaa seurantaan relevanttien ohjelmien vastuutahojen somet!
- Hyödynnä konkareita! Komission ylläpitämissä Funding & Tenders sekä Cordis -portaaleissa julkaistaan aiempia projekteja konsortioihin osallistuneita tahoja.
- Hyödynnä komission Funding & Tenders -portaalin partnerihakutoimintoa, johon voit julkaista oman ilmoituksen tai selata muiden.
- Hyödynnä Enterprise Europe Networkin (EEN) asiantuntijoita: verkosto myös ylläpitää yrityskontaktipörssiä verkkosivuillaan sekä kansainvälisen verkoston tapahtumakalenteria.
- Hyödynnä Business Finlandin ja Suomen Akatemian EU-rahoituksen neuvontapalveluita ja erityisesti NCP-verkoston tarjoamia yhteyksiä eri maihin.
- Myös konsultteja voi hyödyntää: katso myös Suomen rajojen ulkopuolelle!
Ota yhteyttä EU-rahoitusneuvonnan asiantuntijoihin
Osana työ- ja elinkeinoministeriön koordinoimaa Tekoäly 4.0 -ohjelmaa koostettu EU-verkosto-pelikirja kokoaa yhteen verkostoitumista tukevat kansalliset ja kansainväliset järjestelmät.
Lataa EU-pelikirja