Siirry sisältöön

15/2

Online 15.2.2022 9:00-10:00

EU-aamukahvit: innovaatiorahasto

Keskusteleva aamukahvitilaisuus verkossa.

Ilmoittautuminen

Lisätietoja:

Veera Koskinen

asiantuntija

veera.koskinen (at) businessfinland.fi

Innovaatiorahasto tarjoaa noin 20 miljardia euroa tukea vuosina 2020–2030 innovatiivisten vähähiilisten teknologioiden kaupallistamiseen, pyrkimyksenä tuoda markkinoille teollisia ratkaisuja, joilla voidaan vähentää hiilipäästöjä ja edistää Euroopan ilmastoneutraaliustavoitteen saavuttamista.

Tavoite on auttaa yrityksiä investoimaan puhtaaseen energiaan ja teollisuuteen talouskasvun lisäämiseksi ja paikallisten tulevaisuudessakin relevanttien työpaikkojen luomiseksi, sekä vahvistaa Euroopan teknologista johtoasemaa globaalissa mittakaavassa. Tähän pyritään tukemalla hankkeita, jotka liittyvät (1) innovatiivisiin vähähiilisiin teknologioihin ja prosesseihin energiaintensiivisillä teollisuudenaloilla, mukaan lukien tuotteet, joilla voidaan korvata hiili-intensiivisiä tuotteita, hiilidioksidin talteenottoon ja hyödyntämiseen, (2) hiilensidontaratkaisuihin, (3) innovatiivisiin uusiutuvan energian ratkaisuihin sekä (4) energian varastointiin. Pienten hankkeiden (alle 7,5 miljoonaa euroa) haku aukeaa maaliskuussa 2022.

Vuoden 2022 ensimmäisillä aamukahveilla syvennytään Innovaatiorahaston käytännönasioihin. Paikalla ovat asiantuntijat Juho Korteniemi (työ- ja elinkeinoministeriö) ja Markku Pekonen (EU-rahoitusneuvonta), jotka vastaavat ohjelmaan ja hakuun liittyviin kysymyksiin.
Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Kohderyhmä: yritykset